{ "title": "Epidural Anestezi Felç Riski", "image": "https://www.epidural.gen.tr/images/Epidural-Anestezi-Felc-Riski-92992.jpg", "date": "20.01.2024 07:09:07", "author": "Esma Ekemen", "article": [ { "article": "Epidural Anestezi Felç Riski, Epidural anestezi, ameliyat sırasında oluşacak olan ağrıyı dindirmek için bölgesel olarak uyuşturma sağlayan anestezi çeşididir. Halk arasında oldukça yaygın olup genelde doğumla karakterize olmuştur be ağrısız doğum olarak isimlendirilmiştir. Epidural anestezi uygulanan operasyon sırasında hasta etrafında olup bitenin farkındadır ve uyanıktır. Epidural anestezi omurganın etrafını bir kılıf gibi saran tabakadaki boşluğa uygun lokal anestezik ve analjezik ilaçların uygulanmasıyla yapılır. Bölge olarak da epidural anestezi sırt, bel ve kuyruk sokumundan uygulanabilir. Bu yöntemle memeden aşağı olan tüm bölge ve yapıların uyuşturulup ameliyatı yapılabilir.

Epidural Anestezi Risk Faktörleri Nelerdir?

Epidural anestezinin uygulanma sırasında karşımıza çıkacak en büyük sorun yeteri miktarda uyuşmanın sağlanamasıdır. Bunun dışında tansiyon düşüklüğü ve baş ağrısına yol açabilir.

Epidural Anestezi Felç Riski

Epidural anestezi uygulanması sırasında daha önce de bahsettiğimiz gibi hasta kendisine yapılacak olan işlemin farkında olur ancak yeterli dozlarla sağlanan uyuşuklukla bu bölgeden gelecek olan hiçbir ağrıyı hissetmez. Hatta hastanın anestezi uygulanacak olan bölgesindeki kasların çalışmasını ve hareket etmesini sağlayan motor lifler uyuşmadığından hasta felç olmuş hissine ile kapılmaz sadece o bölgedeki ağrı lifleri uyuşur. Tüm bu nedenler göz önüne alındığında epidural anestezinin solunum kaslarını etkilemesi ve operasyon sonrası felç kalma riski günümüz şartlarında gelişen teknik ve tecrübeyle neredeyse yoktur. Yani epidural anestezide felç riski söz konusu değildir.
" } ] }