{ "title": "Sezeryan Epidural Doğum", "image": "https://www.epidural.gen.tr/images/Sezeryan-Epidural-Dogum-13535.jpg", "date": "20.01.2024 04:03:35", "author": "feride halaç", "article": [ { "article": "Sezeryan epidural doğum, hamilelik dönemininin anne adayı için en korkutucu anı doğumun gerçekleştiği zamandır. Normal doğumdan çekinen veya normal doğumun mümkün olmadığı zamanlar için sezaryen yöntemleri geliştirilmiş ve bu yöntemler gittikçe yaygınlaşmıştır.

Sezeryan epidural doğum nasıl yapılır?

Anne adayları için oldukça tercih edilen bir yöntem olmuştur. Eski tip sezaryen doğumlardan en büyük farkı anne adayının doğum anında kendinde olması ve etrafında olup biteni yaşamasıdır. Sezeryan epidural doğum yöntemiyle anne adayı belden aşağıya tamamen uyuşturulur. Ağrı hissetmemesi hedeflenerek bacak ve karın bölgesinde his kaybı yaşaması sağlanır. Bu durum ince bir iğne yoluyla uygulanır. Anne adayının belinden bir iğne yapılarak bel aşağısı uyuşturulur. Doğumun tam uygulanacağı karın bölgesi dezenfekte edilir ve doğum gerçekleştirilir. Sezeryan epidural doğum yöntemi doğum gerçekleştikten hemen sonra annenin bebeğini aynı anda kucağına almasına imkân tanıyan bir yöntemdir. Bu yönüyle tercih edilme nedenide vardır. Sezeryan epidural doğum sonrası dikiş bölgesi su geçirmeyen bir bandajla kapatılır. Doğum yapan kadının bu süreçten sonra birkaç konuda dikkatli olması istenir. Aynı zamanda kan ilaçlarıyla ameliyat sonrası kısa bir tedavi başlatılır.

Sezeryan epidural doğum sonrası

Anne adayı birkaç saat içinde bacak bölgesini yeniden hissetmeye başlar. His anında önce ufak karıncalaşma hissedilmesi normaldir. Karın bölgesi bacak bölgesine göre biraz daha az hissedilebilir. Anne adayı sütü geliyorsa bebeğini zaman kaybetmeden emzirebilir. Belli bir süreye kadar sezeryan epidural doğum sonrası anne adayının ağır cisimler kaldırmaması ve 40 güne kadar karı koca ilişkisi yaşanmaması istenir. Bunun dışında 40 güne kadar gerekli kontrol ve takipler yapılarak anne adayının eski sağlığına kavuşması sağlanır.
" } ] }